Защо Община Русе избра съорганизатор на тарлата без търг или конкурс?

0
Община Русе за пореден път подкрепи Съюза на хотелиерите и ресторантьорите за провеждането на тарлата
Община Русе за пореден път подкрепи Съюза на хотелиерите и ресторантьорите за провеждането на тарлата

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ РУСЕ проф. ВАСИЛ ПЕНЧЕВ

З  А  Я  В  Л  Е  Н  И  Е

от инж. МАРИЯН ЙОРДАНОВ ДИМИТРОВ,

ОТНОСНО:  ПИТАНЕ (ИЗКАЗВАНЕ), ОТПРАВЕНО КЪМ КМЕТА НА ОБЩИНА РУСЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ,

НА ОСНОВАНИЕ:  Чл. 86, ал. 1 от ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ РУСЕ, НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ и във връзка счл. 28, ал. 3 от ЗМСМА.            

 

УВАЖАЕМИ  проф. ВАСИЛ ПЕНЧЕВ  !

Заявявам, че желая на 21.05.2015 г., на заседанието на Общински съвет – Русе, да отправя питане (или алтернативно изказване) към Кмета на Община Русе– Пламен Стоилов и Общински съвет - Русе, относно организирания от „Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите”, съвместно с Община Русе, Русенски пролетен панаир – търла 2015 г.

От 11.04.2015 г. до 01.05.2015 г., в продължение на 21 дена, в парка от крайбрежната зона - на кея, се проведе организирания от „Съюза на хотелиерите и ресторантьорите” панаир „Русенска тарла”. В него, според разрешително № 100 от 18.03.2015 г., издадено от Община Русе за поставяне на съоръженията, взеха участие 23 броя атракциони – люлки, с обща площ 1 350 кв.м., 6 броя заведения за хранене, с обща площ 180 кв.м. и 17 броя щандове с обща площ 51 кв.м. Или декларираната площ по документи е 1 581 кв.м., а в действителнос заетата част от кея беше с дължина около 500 м. и ширина 20 м., тоест около 10 000 кв.м. обща площ и около 6 000 кв.м. ефективна площ. Търлата беше оградена от към река „Дунав” с 600 м. двуметрова ограда, а обектите бяха захранени с ел. енергия чрез 600 м. временен кабел с размер      3 х 185 + 150 мм.кв.

Община Русе за пореден път подкрепи Съюза на хотелиерите и ресторантьорите за провеждането на тарлата, като отново и тази година не допусна други съорганизатори имащи желание да вземат участие в търлата. Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите има заведения за хранене, но няма собствени атракциони и щандове, поради което се наложи за разполагането на такива да преотдава общинска земя.

По този повод искам да задам следните въпроси:

1. Защо без търг или конкурс Община Русе избра за съорганизатор на тарлата точно и само Съюза на хотелиерите и ресторантьорите ?

2.  Какви са приходите на Община Русе от наемите на заетите от търлата за търговска дейност площи ?

3.  Защо търлата беше разположена на площ надвишаваща с около 5 000 кв.м. декларираната площ и кой плати наема за тази площ ?

4.  Кой заплати монтажа на оградата и монтажа и стойността на 600 м. временен кабел за ел. захранване ?

5.  На какво основание Съюза на хотелиерите и ресторантьорите преотдаваше общинска земя под наем за 5 лв. на кв.м., заплатена от тях на Община Русе - съгласно Наредба № 16, за 3 лв. на кв. м., без ДДС ?

6.   Каква беше необходимостта от съорганизатора – Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и защо Община Русе, имайки съответните общински звена и фирми, не организира сама тарлата и не реализира допълнителна печалба от около 100 000 лв. ?

Уважаеми проф. Пенчев,  

Питането ми е законосъобразно и след Ваше разпореждане би следвало да получа публичен отговор на заседание на Общинския съвет – Русе или да направя изказване по същата тема!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари