Защо не поставят София под карантина?

5
Остава отворен въпроса, кой ще понесе отговорността 1 седмица след голямото пътуване на софиянци, заради които всички ние в провинцията ще понесем последствията
Остава отворен въпроса, кой ще понесе отговорността 1 седмица след голямото пътуване на софиянци, заради които всички ние в провинцията ще понесем последствията Снимка: БГНЕС

София е най-голямото огнище на зараза от коронавирус у нас.

През последните 24 часа са доказани още 48 случая. Това е своеобразен рекорд. Вървим нагоре, епидемията бележи ръст. София се оформя като най-сериозното огнище. Това каза генерал Венцислав Мутафчийски по време на днешния брифинг на Кризисния щаб.

Държавата демонстративно показа мускули при затварянето на Банско и село Паничерево, но за най-голямото огнище на зараза се снишава и дори тази тема изглежда като табу.

Сега има километрични опашки от коли с хора, които напускат София заради предстоящите Великденски празници.

Голямото пътуване започна още вчера, въпреки предупрежденията на всички институции да си останем вкъщи за Великден и да не се събираме с роднини и родители заради пандемията от коронавирус.

Борисов за отпътувалите за Великден: Ще разнесат вируса, не съм пъдарин

„Не съм пъдарин, говоря на хора – който прояви разум… Не са избягали от мен, избягали са от карантината. Като си заразят родителите…“ – така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Мизия решението на хиляди българи все пак да опитат да преодолеят мерките срещу разпространението на коронавируса и да пътуват за великденските празници.

„Има закон, който го хванат, ще го накажат, но това е „след дъжд – качулка“. Не са надхитрили мен или полицията, надхитрили са… Дано съдбата им не е такава. Огромна част спазват карантината. Този, който от София, която е огнище, или Смолян, където се очертава, отиде при възрастните си роднини, на неговата съвест ще лежи“, предупреди министър-председателят.

Остава отворен въпроса, кой ще понесе отговорността 1 седмица след голямото пътуване на софиянци, заради които всички ние в провинцията ще понесем последствията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари