Защо часовникът в центъра на Русе е спрял?

3
Всички русенци, които искат да помогнат за сверяването на часовника, могат да направят дарение
Всички русенци, които искат да помогнат за сверяването на часовника, могат да направят дарение Снимка: Красимир Стоянов

Една градска забележителност, която вместо 12:00 показва 9:00 часа

Защо часовникът в центъра е спрял? Това пита русенската Дина Иванова във групата "Русе" във Facebook и обяснява: "Днес в 12:00 часа показваше, че е 9:00 часа".

Според една от участничките в дискусията за часовника се грижи човек без заплата от общината. "Всяка седмица отделя от личното си време, минава и навива часовника по 2-3 пъти. А може този път да не е успял", допълва тя. 

Ето и отговорът на председателя на Сдружение "Русчук.БГ" Йовчо Стоянов:

"За часовника на бившата банка "Гирдап" от 13 октомври 2017 г. безвъзмездно се грижи наш приятел и сподвижник. Сдружение РусчукБГ, на което съм председател се ангажирало с този часовник и ще продължим да се грижим за него и занапред. Търсили сме помощ от Общината, но освен заявената съпричастност, не сме получавали някакви средства и на практика се справяме сами. Затова приветстваме желанието Ви да се помогне в тази насока. Часовникът е на над 120 години и наистина има нужда от грижи - профилактика, поддръжка и ремонт".

Всички русенци, които искат да помогнат за сверяването на часовника, могат да направят дарение. 

"Ако искате да ни подкрепите и да подпомогнете нашата дейност, можете да направите дарение на банковата сметка на сдружението в Първа инвестиционна банка", обявиха от там. 

Ето и банковата сметка: 

Fibank

IBAN: BG16FINV91501217502322

РусчукБГ

За основание да се пише: "за часовника".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    16
    До Както знаем
    Не знам при Стоилов а.к.а “Гномът” както го наричате русенци, какво е спряло, но при Пенчо Микрофонът Русе окончателно предаде Богу Дух. Такъв голям некадърник никога не е имало начело на този град.
  • 9
    15
    Деян
    Няма батерия 🔋🔋🔋 сигурно !!🥰🥰🥰 Времето е спряло изцяло в нашия град!!!
  • 8
    14
    Замислен
    Чисто законово, ако този часовник се води паметник на културата, нито един доброволец не би трябвало да има достъп до него. Подчертавам - законово! "Часовникарят" трябва да е лицензиран, едни тромави процедури има, но те имат някакъв смисъл. Общо взето, същото е и със сградите представляващи културно наследство.
  • 13
    13
    Daa
    Бахти общината не може да отдели една сума пари за човека дето го навива,дарение ще правим ,и стотинка няма да види човечеца от дарението
  • 11
    12
    Стрелко
    За неразбралите, часовника работи колкото "за без пари"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари