Защо ъгловите дивани са все по-предпочитан вариант за мека мебел в хола

0
За осигуряването на домашен комфорт сме готови на всичко
За осигуряването на домашен комфорт сме готови на всичко

За осигуряването на домашен комфорт сме готови на всичко

Мебелите са основното средство, с което можем да постигнем до желаната от нас обстановка, която освен практична и уютна, да е и модерна. Те са начинът да се доближим максимално до мечтата си за жилище като от корица на списание, което докосва сетивата ни по много начини, а и ни среща с търсената функционалност.

Какви видове ъглови дивани има

Диваните с лежанка са сред компонентите, които все по-често намират приложение в българските домакинства, а това се дължи на множеството им плюсове – както в дизайнерски план, така и по отношение на техните специфики. Използват се предимно за хол и са снабдени с функция сън, а ако са с ракла, това дава възможност за съхранението на багаж във вътрешността им.

Ъгловите дивани с лежанка са идеални за спане, а не само за седене, както е при много от техните аналози. Сред по-популярните модели са двуместните, триместните, с ляво и с дясно разположение, с етажерка, в светли и в тъмни нюанси, в един и в два цвята, от кожа и от текстил (може и в съчетание от двата вида тапицерия), в класически стил и др.

дивани с лежанка

Какви функционалности имат моделите с лежанка

Разтегателната мека мебел е като цяло по-доброто решение, когато говорим за избор на нов диван. Ако искате максимални удобства, заложете на тези с лежанка, за да е престоят в хола още по-пълноценен и комфортен за всеки един член от семейството. Отличават се със следните параметри и възможности:

  • лесно се трансформират в спалня – когато се породи необходимост от допълнително място за спане, само с няколко лесни движения размерите им се удвояват и са готови за настаняване на хора за през нощта. Благодарение на техния “клик-клак” механизъм трансформацията се извършва за няколко секунди, което е супер удобство за ползвателите им;

  • подходящи са за почивка и в нормално състояние – дори и ъгловата мека мебел с лежанка да не е разпъната, тя отново може да се определи като идеалното място, на което можем да се отдадем на заслужена почивка в края на деня, на кратка следобедна дрямка в неделя, на четене на книга, или на забавна киновечер със семейството;

  • осигуряват допълнително пространство за съхранение на багаж – много хора държат на таз екстра изключително, а ъгловите дивани я предлагат. Често се случва мястото по гардеробите да се окаже недостатъчно, което ни кара да търсим друга алтернатива. Присъствието на ракла към канапето ще ни избави от дефицита на пространство и ще реши проблема с липсата на достатъчно шкафове.

Диваните с лежанка имат комфортен гръб и седалка, което ги прави най-доброто интериорно решение за всеки хол. Изберете подходящ модел и се насладете на ползите му.

Защо се предпочитат диваните с лежанка

Освен удачни за сън диваните с лежанка са и перфектното допълнение към всяка съвременна дневна, където се цели постигането на модерен интериор с акцент към детайла. На тях е удоволствие да се седи, защото са достатъчно просторни, че да съберат повече хора, а и не е нужно да се разпъват, за да заемете удобна поза и да се насладите на мечтания релакс.

Този вид мека мебел се предпочита още и защото е налична в доста разновидности от гледна точка на нейното естетическо оформление. Предлага се в изключително много цветови комбинации, стилови направления и допълнителни детайли, които придават атрактивен привкус на крайните резултати. Като цена са също приемливи, особено ако успеете да откриете подходящия за вас магазин.

За кого са подходящи

Диваните с лежанка са чудесна опция, ако често имате гости, на които искате да предложите добро условия по време на престоя им във вашето жилище. Дори на вас самите може да ви се наложи да използвате тази практична мебел, когато по някаква причина ви се налага да преминете към план Б и да прекарате вечерта извън спалнята. Те са подходящи основно за търсещите оптимална функционалност и естетика за своето жилище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари