Заради развален хладилник в сиатълска болница ваксинираха спешно 1600 души

1
Някои от хората се явили по халати или с одеала на импровизираната ваксинация
Някои от хората се явили по халати или с одеала на импровизираната ваксинация Снимка: Getty Images

Болница в Сиатъл по спешност успя да ваксинира 1600 души, след като фризерът, в който се съхраняват ваксините на „Модерна“ се развалил, пише „Ню Йорк таймс“, цитиран от bTV.

На снимки от агенциите се виждат дълги опашки от хора, които чакат да получат инжекция с препарата.

Импровизираната кампания се наложила след като хладилник в болница „Кайзер Перманенте“ в града се развалил. Ваксините на „Модерна“ трябвало да се поставят в следващите 12 часа, като в противен случай медиците трябвало да изхвърлят безценните медикаменти.

Снимка: Getty Images

От болницата алармирали свои колеги в две други лечебни заведения и бързо организирали спешна пресконференция в 23 ч. местно време. На нея обявили, че „жители на Сиатъл имат редкия шанс да получат ваксина срещу новия коронавирус, ако дойдат в болницата веднага“.

Трябва да поставим тези 1600 дози в ръцете на хората в следващите 12 часа“, заявил директорът на болница „Кайзер“ Сюзън Мълейни по време на пресконференцията.

Снимка: Getty Images

Буквално за минути пред два посочени медицински центъра се извили големи опашки от желаещи. На снимките се вижда, че някои от хората са отишли толкова бързо на място, че носят халати за баня вместо връхни дрехи или са завити с одеяла.

В интервюта за местни телевизионни канали пациентите обяснили, че почивали вкъщи, когато изведнъж разбрали за импровизираната ваксинация.

Снимка: Getty Images

Имунизацията приключила около 3:30 ч. през нощта, като нито една доза не била изхвърлена.

От болницата в Сиатъл обясняват, че се опитали да дават предимство на по-възрастните хора на опашката и било „изключително трогателно“ да видят възрастни хора в инвалидни колички, които откликнали на молбата за помощ от страна на болницата.

Снимка: Getty Images

Това не е първият подобен случай, в който се налага спешно поставяне на ваксини. Преди дни в Орегон медици, които превозвали ваксини, останаха блокирани на магистрала заради обилния снеговалеж. Заради изтичащото време, те започнали да поставят ваксини на всички желаещи, които също били блокирани на магистралата. Отново, нито една доза не била изхвърлена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари