Запорираха сметките и конфискуваха апартамента на Навални

1
Това се дължи на иска на компанията "Московски школник", собственост на готвача на Путин - Евгений Пригожин
Това се дължи на иска на компанията "Московски школник", собственост на готвача на Путин - Евгений Пригожин Снимка: Ройтерс

Съдебни изпълнители в Русия са конфискували апартамента на Алексей Навални, съобщи неговият говорител Кира Ярмиш в Twitter, цитирана от ТАСС.

"Съдебни изпълнители конфискуваха апартамента на Алексей Навални. Това се дължи на иска на компанията "Московски школник", собственост на готвача на Путин - Евгений Пригожин. На 27 август, тоест седмица след като Навални беше отровен, съдебните изпълнители наложиха запор на използването на неговия апартамент в Мариино", съобщи Ярмиш, посочва БГНЕС.

Сега Навални не може да продава, дарява или ипотекира апартамента. Според Ярмиш, едновременно с това са блокирани и сметките на Навални. Като част от съдебния иск на „Московски школник“ по-рано бяха запорирани и сметките на ръководителя на YouTube канала на Навални - Любов Собол и сметките на Фонда за борба с корупцията.

Общо съдът постанови, че Навални, Собол и Фондът за борба с корупцията трябва да възстановят около 88 милиона рубли - това е сумата, която той е изчислил като пропуснати печалби на „Московски школник“ поради прекратяване на договора за доставка на храни“, каза Ярмиш.

През 2018 г. Собол публикува разследване за избухване на дизентерия в училища и детски градини в Московска област и Москва, свързано с некачествена храна, доставяна от компаниите на Пригожин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари