Започва ремонт на единствената пътна връзка за село Визица

0
Пътната настилка е компрометирана с множество пукнатини и деформации
Пътната настилка е компрометирана с множество пукнатини и деформации

Пътната настилка е компрометирана с множество пукнатини и деформации

Утре, 5 март, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов ще даде старт на ремонта на 24,6 км от път III-907 (Маринка – Звездец) – Визица – (Царево – Малко Търново). На първата копка ще присъстват областният управител на Бургас Пламен Янев, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, представители на Областно пътно управление - Бургас и на строителя, съобщават от Министерството на регионалната развитие и благоустройството.

Последният ремонт на третокласния път, който е единствената пътна връзка за с. Визица, е изпълнен преди повече от 30 години. Сега пътната настилка е компрометирана с множество пукнатини и деформации. Трасето е единствената пътна връзка за село Визица.

За подобряване на неговото състояние, след процедури по обществени поръчки, са сключени договори за изпълнение на строително-монтажни работи. Строителството ще бъде изпълнено от ДЗЗД „Странджа 2022“, с участници в обединението: „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС-Инфраструктура“ ООД. Стойността на предвидените за изпълнение дейности е 45 679 984,58 лева с ДДС. Строителен надзор на обекта е „Рутекс“ ООД. Договорът за него е на стойност 1 454 745,60 лева с ДДС. Авторският надзор на стойност 28 920 лева с ДДС ще осъществява „Инжконсулт проект“ ООД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари