Започнаха консултациите за състава на РИК в Русе

2
Те се водят лично от областния управител Борислав Българинов
Те се водят лично от областния управител Борислав Българинов

Започнаха консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент на Република България.

Те се водят лично от областния управител Борислав Българинов, неговия заместник Синан Хебибов и главния секретар Симеон Иванов. Още в самото начало на консултациите Българинов отправи апел към представителите на политическите сили да бъдат сдържани по време на днешните разговори и по този начин да демонстрират отговорно поведение, което в последствие да се превърне в модел на работа за парламента.

Много ми се иска хората да възвърнат доверието си в държавността и възможно най-скоро да се установи стабилно политическо управление. Това обаче е възможно, ако партиите бъдат достатъчно търпеливи, вслушват се в исканията на хората и работят за тяхното постигане, но същевременно проявяват и зрялост, така че да се обединят в името на добруването на страната.“, каза още Българинов. „Служебното правителство продължава да е пример за това как трябва да се работи, без популизъм, а с реални действия за постигане на дългосрочен просперитет. Крайно време е политиците да излязат от лоното на демагогията и стремежа за лично облагодетелстване.“, допълни още областният управител.

Дали този път в Русе политическите партии ще стигнат до консенсус и ще изберат състав на РИК, или ще се наложи той отново да бъде определен от Централната избирателна комисия ще стане ясно малко по-късно през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари