Започна записването за конкурса рецитал „За да я има България“

0
Записването за конкурса „За да я има България“ приключва на 15 февруари
Записването за конкурса „За да я има България“ приключва на 15 февруари Снимка: Община Русе / Архив

Записването за конкурса „За да я има България“ приключва на 15 февруари

На 25 февруари ще се проведе поредното издание на конкурса рецитал за поезия „За да я има България“. Литературният форум се организира от Общинския младежки дом и цели да съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора. В него ще могат да се включат деца и младежи от 1 до 12 клас.

В надпреварата се допуска рецитиране и изпълнение на творби на тема отечество, родина, свобода и освободителна борба, родолюбие, както и красотата на родната земя. „За да я има България” е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори и е посветен на националния празник 3 март.

Оценяването ще бъде в две направления – възрожденска поезия и следвъзрожденска и съвременна българска поезия, както и в три възрастови групи:

- I възрастова група – от 1 до 4 клас;

- I I възрастова група – от 5 до 7 клас;

- I I I възрастова група – от 8 до 12 клас.

Организаторите на конкурса са осигурили награди за всички участници.

Записването за конкурса „За да я има България“ приключва на 15 февруари в 17:00 часа. Самият конкурс ще се проведе от 25 февруари, като мястото и графикът за излизане на участниците ще бъдат обявени допълнително на сайта на Общинския младежки дом.

Записването става тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари