Започна монтирането на електронни информационни табла в Русе

0

Електронни информационни табла, част от проекта „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе“ се монтират от днес по спирките на масовия обществен транспорт, съобщиха от пресцентъра на общината. Те са на стойност 469 350 лв. без ДДС, включваща доставката и монтажа им.

Такива табла ще бъдат монтирани на 100 възлови спирки по ул. „Борисова“, ул. „Плиска“, ул. „Доростол“, бул. „Липник“, бул. “Скобелев“, бул. “Христо Ботев“, бул. “Тутракан“, бул. „Цар Освободител“ и по главните улици в кварталите на града.

Информационните електронни табла ще известяват чакащите на спирката граждани за часа в дадения момент и за времето на пристигане на превозното средство по различните линии. Ще става ясно в реално време, след колко минути пристига автобус или тролейбус и по коя линия.

Таблата са част от системата за информационно обслужване на гражданите. Целта е да се подобри значително предлаганата услуга – превоз на пътници с обществения транспорт, както и да се превърне в по-атрактивен и по-често ползван.  

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари