Започна чистка в Русенската епархия

0
Започна чистка в Русенската епархия

Кадрови промени са започнали в Русенската митрополия, пише „Русе нюз“.

Снощи са били връчени предизвестия за уволнение на басарбовския игумен архимандрит Емилиан, секретаря на митрополията Ангел Младенов и на счетоводителя на митрополията. Отец Емилиян и Младенов се считаха за едни от най-приближените хора на Негово Светейшество Патриарх Неофит по времето когато бе митрополит на Русенска епархия.

По думите на двама от потърпевшите, архимандрит Емилиян и Ангел Младенов, обяснения не са им били дадени. Архимандрит Емилиян допълни, че приема със смирение заповедта и остава редови монах в Басарбовския манастир.

Младенов пък, който е на този пост от 2005 г. заяви, че вече имал предложение за работа и не се чувствал засегнат от решението на митрополита. По думите му, нормално било всеки владика да сформира свой екип, на когото да има доверие.

И за двамата освобождаването не било неочаквано, тъй като те не се разбирали с владиката и било просто въпрос на време те сами да подадат заявление за напускане.

Днес митрополит Наум отсъстваше от града, а опитите да бъде установен контакт с него по телефона за коментар на уволненията останаха без резултат. По неофициална информация основна причина за уволненията са нередности, разкрити при поръчания от дядо Наум при встъпването му в длъжност финансов одит, резултатите от който не били добри.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари