Замразиха активи за още 7 милиарда евро на руския олигарх Абрамович

0
Решението на тези рестрикции следва допълнителен пакет от наказателни мерки, които му бяха наложени до този момент
Решението на тези рестрикции следва допълнителен пакет от наказателни мерки, които му бяха наложени до този момент Снимка: © Getty Images

Решението на тези рестрикции следва допълнителен пакет от наказателни мерки, които бяха наложени до този момент към него

Руският олигарх Роман Абрамович понесе още щети, свързани с финансовото му състояние. Санкциите срещу руснака стават още по-свирепи и този път правителството на британския остров Джърси нареди замразяването на 7 милиарда евро, принадлежащи на бившия собственик на Челси, пише Politico, цитиран от gong.bg.

Решението на тези рестрикции следва допълнителен пакет от наказателни мерки, които бяха наложени до този момент към Абрамович.

Той е считан за близък до руското правителство, като всички такива личности биват ощетявани в икономическо естество в следствие на нахлуването на Русия в Украйна. Министерството по правните въпроси в Джърси е подчинено на Британската корона и в сряда заяви, че целевите активи, които се намират на територията на острова, и са собственост на близки до Владимир Путин хора, ще бъдат замразени.

Съобщава се още, че полицията е изпълнила заповед за обиск във вторник на адрес, за който се подозира, че е свързан с бизнес дейността на Абрамович, но повече подробности не се дават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари