Заловеният с наркотици адвокат е неуспял кандидат за кмет

0
Йордан Роев е и бивш полицай, който разкрил името на бивша проститутка, която се кандидатирала за депутат
Йордан Роев е и бивш полицай, който разкрил името на бивша проститутка, която се кандидатирала за депутат Снимка: Thinkstock/Getty Images

Варненският адвокат Йордан Роев, който се прочу с неуспешния си опит да вкара наркотици на затворник, но бе задържан, има и други интересни факти в биографията си. 

Според коментари на запознати с битието му, това не бил първия му случай да вкарва наркотици в затвора, но при предишен негов опит, който бил разкрит, му се разминало само с административно наказание. Според изявлението на окръжният прокурор на Варна, Владимир Чавдаров, този случай е първи подобен в нашата страна. Роев, който е член на Варненската адвокатска колегия, преди това е бил полицай, припомнят запознати с битието му, предаде Монитор. 

Той стана популярен преди време с това, че разкри името на бивша проститутка Ралица Стойкова, която се кандидатирала за депутат на парламентарните избори през 2013 година, като дори била в челото на листата на Българска левица. Жрицата, която правилно се е насочила в развитието си към българската политика, била „най-оборотната” от бардака на скандалния сводник Малин от обявите за „семеен секс срещу 300 лева на час, чийто адвокат беше Роев, писаха тогава местните издания край морето. 

Явно е „прихвалал нещо“ от клиентите си, тъй като сега стана известен с неуспешния си опит да внесе наркотик във варненския затвор, иронизират ситуацията колегите му. Наркотиците, според вътрешни източници, се вкарват в затвора по всевъзможни начини. Когато в комбината има замесен затворник, той получава за услугата 5 кутии цигари, твърдят запознати. Ако обаче в комбинацията няма вътрешен човек, вероятността за провал е много голяма, както се е случило и с Роев. 

Справка в архивите сочи, че заловеният с наркотици варненски адвокат, чиято кантора е регистирирана на улица Поп Харитон 8, е имал преди време и политически амбиции. 

Той бил сред кандидатите на ПД „Социалдемократи“ във Варна, чийто лидер пък е друг печално известен местен адвокат, името на който свързваха с джебийската мафия. Йордан Роев тогава е бил кандидат на партията му за кмет на село Тополи. 

Той бе задържан първоначално за 24 часа, след като в дрехите му при влизане във варненския затвор бяха открити 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини. Според изнесената информация по случая, внесените от адвоката наркотици, били за двама лишени от свобода. 

На 1 декември наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна привлече Роев по обвинение за престъпление по член 354 а, ал. 1 от НК (държане на високорискови наркотични вещества, без надлежно разрешение с цел разпространение) и го задържа за 72 часа, за довеждането му пред Варненския окръен съд. С оглед фактическата и правна сложност на разследването, то е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна. В понеделник, 4 декември, ще бъде внесено искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянната му мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари