Заговорът Коронавирус

1
Новостите винаги са стряскали човечеството
Новостите винаги са стряскали човечеството

Коронавирусът е биологичен експеримент. Създаден е в китайска или американска военна лаборатория и се разпространява през 5G, като би могъл да зарази всеки човек през телефона или компютъра му. 5G технологията излъчва такова количество радиация, че отслабва човешката имунна система и тя става податлива на новата зараза. Доказателството - хиляди птици в Нидерландия са умрели при тест на базова станция на мрежата от пето поколение...разкрива Стандарт

Илюминатите, финансирани от Сорос, Ротшилд и Рокфелер, са създали коронавируса в Китай, за да наложат Новия световен ред...

Коронавирусът всъщност не е вирус. Вездесъщият съосновател на Microsoft Бил Гейтс е изобретил технологията, за да обезлюди света...

Ваксините, които се разработват срещу коронавируса, всъщност са чипове, които ще бъдат имплантирани в хората, за да бъдат контролирани...

Няма как да не сте попаднали на поне една от тези версии за чумата на ХХт век, особено в месеците на социална изолация, когато липсата на научна информация за Ковид-19 роди конспиративни теории на килограм. Най-устойчива от тях се оказа връзката на вируса с 5G мрежата. Днес всеки враг на мобилните технологии изтъква като аргумент № 1 срещу тях коронавируса.

Още миналата година с въвеждането на 5G в Южна Корея - много преди заразата да плъзне по света, хиляди хора вярваха, че тя се създава за масов контрол и моделиране на съзнанието. С разпространението на вируса тапата от бутилката отпуши интервю със семеен лекар в белгийски вестник, озаглавено "5G е животозастрашаващо и никой не го знае". Въпреки че няма доказателства в подкрепа на твърдението, това беше достатъчно за

последвалата пандемия от страхове

Обяснението на пръв поглед звучи логично - град Ухан в китайската провинция Хубей, както и Ломбардия в Северна Италия, са най-засегнати от Covid-19, но са и сред регионите, в които усилено се работи по пускането на 5G.

Без значение, че в България все още няма 5G мрежа, съществува голяма група хора, които са твърдо против най-новото поколение мобилна мрежа. Аргументи и доказателства в защита на тази позиция се вадят от съмнителни чуждестранни източници и сайтове с фалшиви новини. Във Фейсбук страницата на Stop5G Bulgaria, вече има почти 80 хил. последователи. Организират се протести и се правят петиции срещу инсталирането на мрежата у нас.

Може би най-голямо внимание привлече филмът "Пландемик". 26-минутното професионало видео с претенции за документален филм натрупа милиони гледания в YouTube. Д-р Джуди Майковиц, която на пръв поглед е сериозен специалист, излага своята теория във видеото, но нейното име се свързва и със световен заговор на фармацевтични компании. Социалните мрежи реагираха бързо и премахнаха клипа от интернет пространството, но съмнението в хората не само остана, а и се засили.

Основно теориите около заговора Covid-19 се делят на две групи. Според едната, 5G

може да потисне имунната система

като по този начин прави хората по-податливи на вируса. Другата предполага, че вирусът по някакъв начин може да бъде предаден чрез използването на 5G технологията. И двете тези са напълно отречени от специалистите, които казват, че идеята за връзка между Covid-19 и 5G е биологично невъзможна. Медицинския директор на NHS England Стивън Пурис дори заяви, че теориите на конспирацията са "най-лошият вид фалшиви новини", но уви - нямаше кой да го чуе. Към всички версии, че вирусът е създаден от фармацевти и се разпространява чрез 5G мрежи, конспираторите прибавят и възможността той да е организиран от Бил Гейтс, който иска да постави електронни чипове на всички. Спътниците на Илон Мъск, които се изстрелват в Космоса, също не бяха пропуснати. Това доведе до вълна от вандалски прояви в Европа и САЩ. Противниците на технологията подпалват стълбове с монтирани на тях предаватели на 5G мрежата. Във Великобритания бяха регистрирани около 50 пожара на стълбове и други съоръжения, а постове във Facebook гласят: "Никой не иска рак & covid-19. Спрете да се опитвате да го направите или всеки стълб и магазин за мобилни телефони ще свършат като този".

В последните седмици се наблюдава засилване на "антимрежовите" движения и в Полша

Интересно е, че в теориите около заговора "Коронавирус" има и много противоречия между участниците в едни и същи групи. От една страна твърдят, че пандемията е предизвикана изкуствено, че вирусът е специално отгледан в лаборатория в Ухан, за да унищожи милиарди хора чрез 5G мрежите, от друга обаче казват, че Covid-19 не бил нищо друго, освен обикновен грип.

Масовата истерия се подклажда и от постовете в социалните мрежи на известни лица и световни лидери начело с президента Доналд Тръмп, който застана зад версията, че вирусът е създаден изкуствено в Китай. Американската певица Кери Хилсън, която има 4,2 милиона последователи в Twitter, публикува няколко поста, в които се опитва да докаже връзката между коронавируса и 5G.

Идеята, че 5G мрежата е опасна за здравето ни надгражда страховете от вредното влияние на по-ранните мобилни мрежи. Откакто GSM-ът се появи в ръката ни хората по цял свят вярват, че мобилните телефони причиняват куп болести - от мигрена до рак. При 5G технологията паниката е още по-голяма, защото до 2024 г. се очаква 40% от населението на земята да мине на нея, в това число и България.

В София вече има няколко тестови клетки

А още не е ясно как точно въздейства на човешкия организъм високочестотното излъчване, при това на по-високи честоти от досега ползваните. Според някои изследвания големи количества нейонизирана радиация, сред които са и радиочестотите, може да е много опасна. Още повече, че експертите, на които правителството в Швейцария даде задача да разследват казуса в края на 2019 г., не излязоха с ясна позиция. А само и заявиха, че са нужни повече изследвания.

"Taзи иcтopия зa 5G нямa нayчнo дoкaзaтeлcтвo и cъc cигypнocт e пoтeнциaлнa дeзинфopмaция, кaтo вcъщнocт мoжe и дa cлyжи зa paзceйвaнe нa oбщecтвeнoтo внимaниe oт кoнтpoлиpaнeтo нa епидемията c СОVтD-19", коментира д-р Джонатан М. Самет, професор в школа по обществено здраве към Университета на Колорадо.

"Това е нелепо твърдение. Всяка година идва нов щам на грип, който обикаля света. Ето това правят вирусите - мутират и ще се разпространяват по този начин, вероятно докато има живот", заявява и Джон Бючър от Националната програма по токсикология, междуведомствена програма за здравеопазване и човешки услуги в САЩ, която се занимава с проверка и оценка на опасностите в нашата среда.

Науката е категорична: няма доказателства за връзка между вируси, мобилни мрежи, чипове и спътници. Но последователите на Джордж Оруел виждат в петата генерация на мобилните мрежи нещо много по-опасно от коронавируса - пълен контрол. Новата мрежа изисква и 5G устройства. Самсунг вече пуснаха такива на стартова цена от над 2 000 лв. 5G ще пренася данни от 10 до 100 по-бързо от сегашната 4G мрежа, свалянето на информация ще е с космическата скорост от 1 гигабит в секунда. Мобилните устройства ще могат да получават и изпращат данни за по-малко от 1 хилядна от секундата. И днес знаем, че с Гугъл профила си и GPS локацията не можем да се скрием. Противниците на новата технология вярват, че и без коронавирус с 5G хората ще станат кукли на конци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари