Защо не трябва да се отказваме напълно от алкохола?

1
Отговорът ще ви изненада
Отговорът ще ви изненада Снимка: iStock

Консумацията на алкохол е един от най-вредните навици.

Австралийски учени разкриха какво ще се случи с тялото ни след пълното отхвърляне на алкохола.

Оказва се, че в този случай вредата превишава ползите, пише Актуално.

Според скорошно проучване на учени от Австралия, малките дози алкохол могат да намалят риска от развитие на метаболитен синдром.

Повече от две хиляди души са участвали в лабораторни изследвания. Доброволците са били разделени в няколко групи. На първата група е било забранено да консумира алкохол. На участниците от втората група е било разрешено да консумират по 100 грама алкохол, но не повече от обявената доза.

На финала учените анализират данни за здравето на доброволците, участващи в експеримента. Те стигат до заключението, че общото здравословно състояние на тези, които консумират умерени количества алкохол, е значително по-добро от това на тези, които напълно се отказват от консумацията на спиртни напитки.

Изследователите твърдят, че алкохолът помага за намаляване на вероятността от развитие на метаболитен синдром. Освен това експертите смятат, че алкохолът, консумиран в малки количества, може да окаже положителен ефект върху други органи, например върху сърдечно-съдовата система. Установено е, че той намалява риска от диабет.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не може да се използва като заместител на квалифицираното мнение на съответния специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари