Задкулисието на КАЛИНКИТЕ в Русе

9
Образованието ни няма нужда от поредния „парашутист“, а от доказали се педагози, които да помогнат на подрастващите да се превърнат в качествени и достойни българи
Образованието ни няма нужда от поредния „парашутист“, а от доказали се педагози, които да помогнат на подрастващите да се превърнат в качествени и достойни българи Снимка: Снимка, Русе Медиа

Този, който е достатъчно умен да не влиза в политиката, се наказва с това, че го управляват хора, които са по-глупави от него– Платон

За пореден път се убеждавам, че древногръцкият философ е безпощадно прав, дори да ни делят хилядолетия. Поводът за тази горчива равносметка е скандалният случай с новия заместник-директор на МГ „Баба Тонка“ в Русе. Макар официално от учебното заведение да не излезе с позиция по темата, стана ясно, че общественото недоволство е на ръба на избухването.

Припомням, че миналата седмица Dunavmost.com повдигна въпроса. Изпратихме и официално запитване до МГ „Баба Тонка“. Не само че не получихме отговор, но и съвсем тихомълком стана ясно, че г-жа Наталия Кръстева, общински съветник от ГЕРБ, е назначена за заместник-директор на уважаваната гимназия. Оставям настрана това, че ръководството на учебното заведение си позволява да пренебрегва една медия. По-лошото е, че изобщо не излезе с позиция и обяснение как точно Кръстева се озова на тази позиция, какви са мотивите, които са наклонили везните в нейна полза, кои са останалите кандидати и дали не говорим за политическо назначение и така популярната в България практика – „шуробаджанащина“.

Наталия Кръстева не само, че не е одобрявана като публична личност от хората / визирайки това от десетките недоброжелателни коментари в интернет пространството/, но и категорично отказа да се съобрази с мнението на русенци. Тя не само не се засрами от цялата неприятна ситуация, но дори си позволи да обяснява колко е компетентна и знаеща, независимо в коя сфера бива назначена – за заместник-кмет, за общински съветник, за заместник-директор….Абе дялан камък!

Не я познавам лично /слава Богу/, но и да си призная след това, което ни „сервира“ в публичното пространство и не искам да се запознаваме. Не мисля, че би могла да ме обогати със знания, с общочовешки качества, с интересен светоглед. А аз отбягвам подобни „празни от съдържание“ личности. Обаче искрено съжалявам ръководството на Математическа гимназия, което най-вероятно е било „длъжно“ да даде овакантеното място на тази истински всеотдайна труженичка на ГЕРБ. Съжалявам и децата, които ще трябва да зависят от нейните „компетентни“ решения. Защото определено се съмнявам в това, че тя разбира от образователен процес, наука и преподаване. Вероятно е по-подготвена в юридическата сфера, където се била реализирала преди политическата кариера да я грабне, макар че съдейки от коментарите, и там не е била кой знае колко блестяща.

Ако има поне капчица останал морал у г-жа Кръстева, след този грандиозен обществен скандал и публично неодобрение, би трябвало още утре тя да си подаде оставката и да отстъпи място на адекватен професионалист. Образованието ни няма нужда от поредния „парашутист“, а от доказали се педагози, които да помогнат на подрастващите да се превърнат в качествени и достойни българи. А г-жа Наталия Кръстева едва ли би могла да постигне това, тъй е свикнала да бъде „назначавана“ и  „спускана“.  Поредната пагубна тенденция в съвременното българско общество. Общество на Калинките, Златките и Бойковците. Свикнали да управляват безнаказано и задкулисно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари