Задържаха видинчани с близо килограм наркотици

0

В автомобила, с който пътували са открити 700 грама амфетамин; с прокурорско постановление мярката за задържането им е удължена за срок до 72 часа.

Вчера, с постановление на Районна прокуратура - Видин за срок до 72 часа в следствения арест са били задържани двама криминално проявени жители на областния град – обвиняеми по досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от Наказателния кодекс.

На 28 декември, в хода на операция срещу наркоразпространението в региона, на пътя Иново – Видин униформени спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от 23-годишен водач. В колата пътували още двама видинчани – на 27 и 41 години. При извършено претърсване, в жабката на фолксвагена, полицейските служители открили найлонов плик с бели бучки и прах. Веществото реагирало на амфетамин при полевия наркотест, съобщиха от МВР.

Общото количество на иззетия наркотик възлиза на 700 грама. Първоначално тримата били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Вчера, задържането на двама от тях – 23 и 27-годишния, е удължено с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата на разследващите по образуваното в РУ-Видин досъдебно производство продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари