Задържаха тютюн за 125 000 лева при спецакция на полицията

0
Арестувани са четири души
Арестувани са четири души

Нарязан тютюн на стойност около 125 000 лева е иззет при специализирана полицейска операция във Варна.

В рамките на специализирана полицейска операция по линия противодействие на престъпления с акцизни стоки, на 30 май, около 20.40 часа е извършена полицейска проверка на два автомобила: товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“, управляван от А.К., на 44 г., осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград и лек автомобил „Сааб 9-3“, с водач Р.К. на 38 г., осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, съобщиха от ОД МВР - Варна.

В товарния автомобил са установени: машина за рязане на тютюн, два казана за варене на тютюн, газови бутилки и други вещи. 

При непосредствено последвалите процесуално – следствени действия в постройка, находяща се в местността „Добрева чешма“ край Варна, са установени около 650 кг. нарязан тютюн, електронна везна и чували, както и лицата Я.Н., на 34 г., осъждан, от Варна и И.И., на 59 г.. 

За срок до 24 ч. са задържани четирите лица: А.К., на 44 г., осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, Р. К. на 38 г., осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, Я.Н., на 34 г., осъждан, от Варна и И. И., на 59 г. от Варна.

По случая срещу лицата в ОДМВР – Варна е започнато досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК, материалите са докладвани на прокурор при РП – Варна. На 31 май на лицата са повдигнати обвинения и са им наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“. 

Установеното и иззето количество тютюн без акцизен бандерол е на обща стойност около 125 000 лв., като невнесения акциз възлиза на около 100 000 лв. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари