Задържаха крадец, задигнал 36 тона метали в Димитровград

0
Със специална автогондола той успял да пренесе откраднатия метал в пункта
Със специална автогондола той успял да пренесе откраднатия метал в пункта Снимка: Thinkstock/Getty Images

Мъжът е стар познайник на полицията

В Районното управление в Димитровград е задържан 36-годишен мъж за кражба на 36 тона метали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. На 4 февруари в управлението бил подаден сигнал от служител на БДЖ при локомотивно депо Стара Загора, филиал Димитровград.

Той съобщил, че от площадка са откраднати 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив. В хода на работата и от придобита оперативна информация, криминалисти от управлението са установили и задържали в неделя заподозрения мъж от града при условията на продължавано престъпление.

След довеждането му в управлението, познайникът на служителите на реда е направил самопризнания и е описал механизма на извършеното деяние. Пред полицаите споделил, че в края на миналия месец посетил пункт за черни и цветни метали в Стара Загора и предложил голямо количество метал за продаване. Със специална автогондола той успял да пренесе откраднатия метал в пункта. Една част от парите били намерени в него при задържането му.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение "задържане под стража".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари