Забраняват колите с двигател с вътрешно горене

1
Това означава, че дните на бензина и дизела са преброени
Това означава, че дните на бензина и дизела са преброени

Много държави решиха да забранят автомобилите с двигатели с вътрешно горене, което означава, че дните на бензина и дизела са преброени, пише Car & Driver, цитиран от Economic.bg.

Забраната ще бъде факт чак през 2050 г. и ще засегне само новите коли. Това решение бе взето на Конференцията на ООН за изменението на климата - COP21.

Зад него е застанала организацията за автомобили с нулеви емисии ZEV, част от която е и известната като дом на автомобилите Германия. В нея членуват още Холандия, Норвегия и Обединеното кралство, както и няколко американски щата - Калифорния, Кънектикът, Мериленд, Масачузетс, Ню Йорк, Орегон, и Върмонт.

Целта на мярката е да се намалят парниковите емисии с до 40%, което ще подкрепи мерките за справяне с климатичните промени в глобален мащаб. Вече Германия заяви, че е твърдо решена да я въведе.

До пълното приемане на мярката остават още много години, но тя със сигурност ще окаже благоприятно въздействие на алтернативните задвижващи системи. Автомобилният гигант Toyota вече обяви своята стратегия Environmental Challenge 2050 plan, която предвижда елиминирането на моделите с конвенционален агрегат до 2050 г. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари