За въздуха на Русе

0
Утре 20 юни в 11:30 часа , на площад "Свобода", към Операта се събираме граждани, да проведем дискусия "За ваздуха на Русе"
Утре 20 юни в 11:30 часа , на площад "Свобода", към Операта се събираме граждани, да проведем дискусия "За ваздуха на Русе"

На 18 юни в българските медии бе оповестено, че ЕК ще съди България заради замърсяването на големите градове с малки прахови частици.

Русенци, обединени около граждански движение "Бъдеще за Русе", подкрепяме тази мярка, тъй като тя е единственото нещо, което би ангажирало местните управници да извършат някаква промяна по отношение замърсяването въздуха на града.

В Русе от години работи френски завод "Монтюпе", на който Министерство на околната среда и водите е издало комплексно разрешително в което е записано, че работят 10 леярни за олово, кадмий и други метали с дневно производство над 10 тона и за които в същото е записано, че НЯМАТ пречиствателни инсталации. Обикновено нощем града се обгазява, а в летните нощи това е ад, защото хората спят на отворени прозорци. Многократните сигнали и искане да бъдат поставени пречиствателни инсталации или завода за бъде закрит остават без никакви последствия.

Утре 20 юни в 11:30 часа , на площад "Свобода", към Операта се събираме граждани, да проведем дискусия "За ваздуха на Русе". Целта е хората които сме осъзнали проблема да се обединим и търси неговото решение.

Възможно е, да изпратим подписка до ЕК в подкрепа на завеждането на дело срещу България.

Бойко Никифоров, председател на Гражданско движение "Бъдеще за Русе".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари