За първи път Унгария избра жена за президент

2
"Ние, жените, отглеждаме децата, грижим се за болните, готвим, способни сме да бъдем на две места едновременно, да си изкарваме прехраната, да обучаваме, да печелим Нобелови награди", заяви Каталин Новак
"Ние, жените, отглеждаме децата, грижим се за болните, готвим, способни сме да бъдем на две места едновременно, да си изкарваме прехраната, да обучаваме, да печелим Нобелови награди", заяви Каталин Новак Снимка: БГНЕС

Унгарският парламент избра Каталин Новак за президент на Унгария, предаде Франс прес

Новак, която е съюзничка на премиера националист Виктор Орбан, е първата жена, която ще заема поста в централноевропейската страна, уточнява Агенция "КРОСС"

44-годишната Новак, която е бивш министър, получи 137 гласа. Съперникът ѝ - икономистът Петер Рона, спечели 51 гласа.

Победата на Новак не буди изненада, тъй като беше ясно, че тя може да разчита на мнозинството в парламента, с което разполага партията "Фидес" на Орбан.

Новият държавен глава обеща да защитава традиционното унгарско семейство и да сложи край на демографския спад.

"Ние, жените, отглеждаме децата, грижим се за болните, готвим, способни сме да бъдем на две места едновременно, да си изкарваме прехраната, да обучаваме, да печелим Нобелови награди. Ние сме добре запознати със силата на думите, но можем и да замълчим и да слушаме, когато това е необходимо", заяви Новак преди гласуването в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари