Президентът на Унгария идва на посещение у нас

0
Каталин Новак е в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев
Каталин Новак е в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев

Каталин Новак е в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев

Президентът на Унгария Каталин Новак идва на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев в четвъртък. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От 9:30 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен Радев ще посрещне Каталин Новак с официална церемония. Държавният глава на Унгария ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

След това на „Дондуков“ 2 Румен Радев и Каталин Новак ще имат среща "на четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Унгария.

В рамките на визитата ще бъдат обсъдени перспективите за последващо разширяване на двустранното сътрудничество в сферата на икономиката, енергетиката, инвестициите, културата, както и актуални теми от европейския и регионалния дневен ред.

По време на посещението си у нас държавният глава на Унгария ще се срещне с министър-председателя Гълъб Донев.

През януари на посещение у нас по покана на служебния външен министър Николай Милков беше министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Сред акцентите на срещата между тях бяха последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области от взаимен интерес, сътрудничеството между България и Унгария в рамките на Европейския съюз и присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари