Президентът на Унгария подаде оставка

1
Каталин Новак заяви във видео обръщение, че е допуснала грешка и се оттегля от поста си
Каталин Новак заяви във видео обръщение, че е допуснала грешка и се оттегля от поста си

Каталин Новак си тръгва заради амнистията на мъж

Унгарският президент Каталин Новак подаде оставка, след протести срещу нея заради решението ѝ да помилва осъден за сексуално насилие над деца.

Тя попадна под нарастващ натиск заради помилването на 20 души, сред които и осъден като съучастник в прикриването на продължили с години посегателства в дом за сираци, информира БНТ.

Тази вечер в телевизионно обръщение тя заяви, че е допуснала грешка и се оттегля от поста си.

Каталин Новак е първата жена президент на Унгария, приближена на премиера Виктор Орбан и бивш министър по семейните въпроси в кабинета му.

В опит да се разграничи от скандала вчера Орбан внесе в парламента поправка в конституцията, която ще лиши осъдените за престъпления срещу деца от право на помилване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    голям брътвеж тука!
    Значи свободни били, пък плащали данък на високата порта?!? В едно сте прави, Румъния не е била под турско, щото по него време не е съществувала! Тя възниква с обявяването на независимостта на Влашко и Молдова от турците през 1861 година! Някой беше писал преди време, че там даже нямало и джамии! Да ама не, има си бол!
  • 2
    12
    накратко за Румъния
    През 14 век възникват княжествата Молдова и Влахия. През 16 век те попадат под властта на Османската империя, но имат известна вътрешна самостоятелност. През 1859 г. Александру Йоан Куза е избран за княз на Княжество Влахия и Молдова и на 24 декември 1861 г. обявява независимостта на Румъния на базата на двете княжества. Румъния постига истинска независимост обаче едва след края на Руско-турската освободителна война през 1877 г.
  • -3
    11
    До 2
    Не зная,но те моля да ме информираш- педофилия и русофилия имат ли общо и какво е то...
  • 2
    10
    Веселин Георгиев
    Ти си егати непросветения да твърдиш че Румъния и Унгария са били под Турско робство.Хахахаха ебахта в Турчина прост.Получаваш слаб 2 по история.Ти си ебахти дебила малоумен.
  • 1
    9
    До чоджум
    МАЛОУМНИКО Румъния участва в Руско-турската освободителна война за да получи Независимост същото важи и за Черна гора.При Плевен румънците в помощ на русите разбиват Осман паша техният румънски крал Карол изпраща мощна румънска армия в помощ на руснаците и румънците решават изхода на войната.Малоумнико къде видя румънците да са били под Турско робство Да не говорим за Унгарците които са правели на кайма турците.За пояснение Румъния и Унгария са били свободни земи плащали са данък на Високата порта но там е нямало и корав турчин защото турците са знаели какво ще се случи ако се установят в земите на Власите.Прочети за битките при Калугарени и Ровине какво са ги правели Власите и едвам са успявали турците да се спасяват с бягство през Дунав.Никога Румъния пък да не споменавам Унгария са биле под Османска власт.Нали знаеш какво е щяло да им се случи на турците ако стъпят там.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари