За какво помагат кайсиевите ядки?

0
Ползите им за здравето и красотата са необятни
Ползите им за здравето и красотата са необятни

Ползите им за здравето и красотата са необятни

Кайсиевите ядки са много подценявани, а това е голяма грешка, защото притежават фантастични ползи за здравето и красотата. С тяхна помощ можете да си приготвите здравословни шейкове, смутита, салати, дресинги, както и да ги включите в някои изключително полезни за кожата натурални продукти против бръчки за стегната и красива кожа, споделя Az-jenata.bg.

За какво помагат кайсиевите ядки и защо са толкова полезни?

Противовъзпалителни свойства

Кайсиевите ядки имат силни противовъзпалителни качества, които дължат на мастните киселини и антиоксидантите в състава си. Богатото наличие на минерали и витамини в тях успокоява болки в ставите, артритни болки, разтежения, мускулни болки, главоболие.

За здрава и силна имунна система

Кайсиевите ядки са много полезни за имунитета. Те подсилват защитните механизми на организма, като допринасят за предпазването от инфекции и зарази.

Кайсиевите ядки са чудесен начин да подсилите имунната система, доставяйки ѝ всички необходими вещества за нейните функции.

За здрава сърдечносъдова система

Една от незаменимите ползи за здравето на кайсиевите ядки е положителното им влияние върху холестерола. Те го понижават, като това е от ключово значение за сърдечносъдовата система.

Редовната консумация на кайсиеви ядки спомага за контрола на лошия холестерол, превенцията на натрупването му по стените на кръвоносните съдове, контрол на кръвното налягане и намаляване риска от инфаркт и инсулт.

Намаляват риска от рак

Тъй като кайсиевите ядки са много богати на антиоксиданти, те не само имат противовъзпалителни свойства, но и намаляват риска от рак.

Антиоксидантите се борят със свободните радикали, които причиняват увреждания в клетките и създават условия за злокачествени изменения.

За красива кожа

Кайсиевите ядки могат да се използват като основна съставка в домашно приготвени кремове, лосиони, маски за подхранване и хидратиране. Те притежават ценни мастни киселини, фибри, антиоксиданти и богат набор от минерали, които проникват дълбоко в кожата и я подхранват.

Етеричното масло от кайсиеви ядки е превъзходен продукт, който може да ви даде всичко това. Например, можете да го смесите с кафява захар, така че да получите груба смес за ексфолиране.

С нея правете масаж на лицето и тялото, за да премахнете мъртвите клетки и едновременно да подхраните и хидратирате.

Можете да си направите и домашен хидратиращ крем с масло от кайсиеви ядки, 1-2 супени лъжици масло от ший и 2-3 супени лъжици кокосово масло. Загрейте на водна баня кокосовото масло и маслото от ший за кратко, докато ги разтопите.

Свалете от котлона, оставете да изстине леко, добавете маслото от кайсиеви ядки, разбъркайте добре и оставете да изстине напълно. Прехвърлете в подходящо бурканче. Нанасяйте сутрин и вечер.

За красива коса

Направете си маска за коса с помощта на кайсиевите ядки. Втривайте чисто масло от кайсиеви ядки в измита и изсушена коса. С длани разнесете маслото по дължина на косъма, след това срешете косата, за да попие добре. То ще подхрани косъма от корена до върха, като го остави гладък и мек.

Друг вариант за маска с масло от кайсиеви ядки е да смесите 1 супена лъжица масло от кайсиеви ядки, 1 жълтък, 2 капки масло от арган. Разбъркайте всичко много добре.

Нанесете в корените на косата, масажирайте няколко минути. Разнесете с пръсти надолу по дължина на косъма. Оставете маската да действа 20 минути и измийте.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари