За подаръци сме похарчили между 200 и 400 лева

0
Някои правят покупки и в последния момент
Някои правят покупки и в последния момент

Някои правят покупки и в последния момент

Тази година се наблюдава задържане и дори спад в оборота на предпразничното пазаруване, съобщават от Българската ритейл асоциация, предаде bTV.

Между 10-15% се отчита спад в продажбите спрямо предколедното пазаруване през 2022г. Това обаче важи за по-луксозните стоки. При средния ценови сегмент продажбите са каквито са били миналата година. Ръст се отчита обаче при ниския ценови сегмент.

За подаръци сме похарчили между 200-400 лева, казват от асоциацията, което не се различава от бюджета, който сме отделили миналата година.

Някои правят покупки и в последния момент. Повечето споделят, че по-големите подаръци са поръчали онлайн още преди месец, а за последния момент са оставили по-символичните покупки от физическите магазини.

Имаме доста работа. Хората пазаруват страшно много книги. Няма значение дали е за малки деца, дали е 20-30 годишни, но хората масово се ориентират към книгите на хартиен носител и това може много да ни радва“, каза Полина, управител на книжарница.

От Асоциацията "Активни потребители" казват, че в последните години забелязват по-ниски цени, които започват от Черния петък и се задържат до Коледа.

Винаги има риск в последните два дни преди празниците да има на места завишение на някои цени, особено при някои хранителни продукти в някои населени места“, обясни Богомил Николов от Асоциацията "Активни потребители".

Законът казва, че потребителите имат 14 дни, за да върнат дадена стока в онлайн магазините. За физическите магазини няма определен срок. Търговецът сам решава какъв да бъде той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Кажувам се Бенчо
    На мойта КОВРА и подарих един пробит презерватив, белким тази минджа ми пусне в задния двор. Малко е мръсно от зад, ама ще рискувам. Миризмата на лайна се носи из целия град и съм свикнал с нея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари