Юридически хватки по делото на Корабната с КТБ

0
С финтови юридически маневри "Русенска корабостроителница Запад" се опитва да отстрани неудобно вещо лице
С финтови юридически маневри "Русенска корабостроителница Запад" се опитва да отстрани неудобно вещо лице

С финтови юридически маневри "Русенска корабостроителница Запад" се опитва да отстрани неудобно вещо лице, призовано по делото на дружеството срещу Корпоративна търговска банка.

Както стана ясно ясно от решение на Русенския районен съд от 24 юли, обект на атаката е съдебния експерт Р. М. Д., по някакви причини неудобен за дружеството, пише вестник Утро. Искът на синдиците на кредитната институция към неработещата вече корабостроителница е за над 33 млн лева.

Видно от материалите по делото, вещото лице е внесло своето заключение по делото КТБ - Корабна на 6 март тази година. То очевидно не се е харесало на "Русенска корабостроителница Запад". Без никакво бавене фирмата с две последователни молби е поискала отстраняване на Р. М. Д. Когато тези молби остават неудовлетворени, изпълнителният директор Митко Димитров пробва друга хватка - завежда дело срещу вещото лице, в което твърди, че през юни 2016 г. Р. М. Д. е взела от фирмата заем в размер от 1000 лева, които до момента не са върнати.

Искът цели единствено отвода й като вещо лице по търговското дело, твърди самата Р. М. Д. И съдът взема нейна страна, тъй като за този заем дружеството не може да представи никакви писмени доказателства.

В крайна сметка съставът на РРС отхвърля иска на фирмата и я осъжда да заплати на Р. М. Д. сумата от 300 лева за разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване пред Русенски окръжен съд.

Източник: Вестник Утро
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари