Яжте по една скилидка чесън всяка сутрин!

1
Знаете ли, че яденето на скилидка чесън на ден прави чудеса за вашето тяло?
Знаете ли, че яденето на скилидка чесън на ден прави чудеса за вашето тяло?

Знаете ли, че яденето на скилидка чесън на ден прави чудеса за вашето тяло?

Чесънът е проста съставка с невероятни ползи за здравето. Той стимулира имунната система и нормализира коремната флора. Чесънът е мощен природен антибиотик. Убива много голям брой различни бактерии. Използва се широко в народната и традиционната медицина за лечение на много заболявания, пише БЛИЦ

Отглеждането на чесъна е започнало преди около 5000 години. Той се е използвал от римляните, асирийците, египтяните, гърците, евреите, арабите и много други култури. Питагор нарекъл чесъна "цар на подправките". Най-ранните известни записи показват, че чесънът е важна част от ежедневното хранене на египтяните. Египетски ръкопис от този период включват 800 лекарства, от които 22 са били направени с чесън.

Знаете ли, че яденето на чесън на празен стомах всъщност е наистина ефективно за предотвратяване и лечение на много заболявания?
Учените са установили, че когато консумирате чесън на празен стомах, това само ще увеличи силата му, което го прави изключително мощен природен антибиотик. Това се случва, защото бактериите вече са видими и не могат да се защитят от неговата власт.

Използвайте чесън вместо антибиотици

Чесънът се състои от азотни вещества, натрий, калий, селен, калций, магнезий, силиций, сярна и фосфорна киселина, витамин С, D, B, фитостероли, екстрактиви и етерични масла. Освен това, чесънът е богат на фитонциди, какъвто е алицинът, според някои изследователи, алицинът има силен бактериостатичен ефект, който помага за по-бързо лечение на инфекции. Чесънът също може да се използва срещу гъбични инфекции, което го прави много по-полезно лекарство от многото днешни антибиотици. 

Чесънът съдържа повече от четиристотин различни минерални съставки, включително и много антиоксиданти, които имат редица положителни терапевтични свойства.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари