Как с лимон и чесън да прогоним завинаги високото кръвно

0
Народна рецепта, достигнала до нас от народния лечител Николов
Народна рецепта, достигнала до нас от народния лечител Николов

По данни на СЗО един от всеки 5 души е засегнат от хипертония

България държи печалните челни позиции по смъртност, причинена от високо кръвно налягане. Това може да бъде предотвратено, ако се взимат мерки за неговия контрол и за поддържането му в нормални граници. Ще ви помогнем с лимон и чесън да прогоните завинаги високото кръвно налягане, пише Actualno.

Високото кръвно налягане често остава скрито преди появата на усложнения или съдови инциденти. Това налага регулярно измерване на кръвното налягане дори да липсват симптоми, не по-рядко от веднъж на няколко месеца – при посещение за профилактичен преглед при личния лекар. Пациентите с доказана хипертония следва да следят кръвното си налягане системно и да предприемат лечение, за да избегнат усложненията.

Възможни усложнения от неконтролираната хипертония

Хипертонията, оставена без контрол и лечение, може да доведе до:

  • инфаркт,
  • инсулт,
  • сърдечно-съдови заболявания,
  • слепота,
  • деменция, проблеми с паметта, Алцхаймер,
  • системно главоболие, което трудно се поддава на въздействие с медикаменти,
  • шум в ушите,
  • бъбречна недостатъчност,
  • проблеми със съня и други.

Последствията от високото кръвно налягане вероятно ви звучат плашещо, но всички тези заболявания може да бъдат избегнати, ако контролирате кръвното си налягане и не оставяте хипертонията нелекувана. Освен с медикаменти, предписани от лекуващия лекар, подходящ спорт, избягване на стреса, контрол на теглото и рационално хранене хипертонията може да бъде контролирана и с помощта на народни рецепти и продукти от домашната билкова аптечка. Възможно е лимон и чесън да прогоните завинаги високото кръвно налягане. Тази комбинация влияе благотворно на организма и подпомага контрола на кръвното ви.

Как с лимон и чесън да прогоните завинаги високото кръвно налягане?

Стара народна рецепта, достигнала до нас от народния лечител Николов, помага на хората да се справят с хипертонията и да поддържат нормално кръвното си налягане с по-малко медикаменти или без, благодарение на два продукта, които се срещат във всяка кухня – чесън и лимон. Да, възможно е с лимон и чесън прогоните завинаги високото кръвно налягане, ако знаете как да ги приготвите и консумирате. Информацията потвърждава и официален източник - International journal of preventive medicine подробно обяснява за начина, по който комбинацията от лимон и чесън въздейства върху организма и защо тя е толкова благотворна върху здравето, както и за механизма, по който помага да се поддържа контрол над кръвното налягане. За лечебната смес са ви нужни 400 гр. чесън, който е най-добре да е български, и четири лимона. Пригответе си и лист домакинско фолио. Необходимо ви е и тъмно място за престояване и съхранение на сместа като например килер.

Начин на приготвяне на сместа с лимон и чесън, с която да прогоните завинаги високото кръвно налягане

Почистете лимоните, обелете ги, премахнете и семките, ако не обичате силно горчив вкус. Обелете чесъна. Пасирайте двата продукта. Изсипете готовата смес в стъклен съд, който е от възможно най-тъмното стъкло, обвийте съда с домакинското фолио и го оставете в тъмен килер или друга хладна и тъмна стая за 24 дни. За да успеете с лимон и чесън да прогоните завинаги високото кръвно налягане, следва да приемате сместа от ден 25 до изчерпването ѝ редовно, като приемът е вечер преди лягане. Приемът е по една лъжица.

Не пропускайте редовните прегледи, следете кръвното си налягане и не преустановявайте приема на медикаментите без да се консултирате с лекаря си.

*Статията има само информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари