Явор Гечев ще открие днес Международно изложение за местни продукти в Русе

0
Изложението ще продължи два дни
Изложението ще продължи два дни Снимка: Dunavmost

Изложението ще продължи два дни

Министерството на земеделието организира международно изложение на местни продукти в зала „Арена Русе“ на 9 и 10 декември със съдействието на Община Русе. На форума ще бъдат представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Събитието ще бъде съпроводено с тематичен дискусионен форум с чуждестранно участие.

Двудневното международно изложение ще бъде официално открито от министъра на земеделието Явор Гечев, а на него ще участват и кметът на Община Русе Пенчо Милков и ръководителят на Управляващия орган на Програмата и заместник-министър Георги Събев. Очаква се да присъстват представители на местните общности от България, Румъния и други страни на Европейския съюз.

Изложението има за цел да предостави възможност на малките фирми – производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони да представят своята продукция пред широката общественост. Това ще даде по-голяма публичност на производителите.

Форумът е третото за годината подобно публично събитие, което се организира от Министерството на земеделието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари