Япония ще забрани на Путин да присъства на погребението не експремиера

1
Отношенията между Москва и Токио са обтегнати
Отношенията между Москва и Токио са обтегнати Снимка: Nikkei Asia

Малко вероятно е руският лидер да изяви желание да участва в погребението

Япония няма да разреши на руския президент Владимир Путин да влезе в страната, ако държавният глава на РФ реши да участва в държавното погребение на убития експремиер Шиндзо Абе

Това съобщи японската агенция Nikkei, пише OFFNews

Според агенцията японското правителство би отказало на Путин да бъде гост на церемонията по погребението. Позовавайки се на свои източници друга агенция, Sankei, признава, че е малко вероятно руският лидер да изяви желание да участва в погребението. Токио ще информира чуждите правителства за плановете си за организиране на погребението на Абе на 27 септември и ще проучи дали биха искали да изпратят свой представител в Токио за церемонията.

Япония се включи в налагането на санкции срещу Русия заради войната ѝ срещу Украйна, но в същото време помощите, които оказва на Киев са изключително с несмъртоносно военно оборудване. Отношенията между Москва и Токио са обтегнати, а израз на това стана налагането на забрана за влизане в Руската федерация за премиер-министъра Фумио Кисида и повече от 60 други политици, членове на кабинета, журналисти и интелектуалци. Русия предприе контрамерките заради участието на Япония в санкциите. В частност в черния списък на Москва влизат журналисти от Nikkei и Yomiuri Shimbun.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Диди
    Той пък като е хукнал! 😂😂😂
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари