Япония изпусна тонове пречистена радиоактивна вода в Тихия океан

1
Планира се до март идната година да бъдат изпуснати още количества преработена вода
Планира се до март идната година да бъдат изпуснати още количества преработена вода

Планира се до март идната година да бъдат изпуснати още количества преработена вода

Днес приключи третият етап от изпускането в Тихия океан на пречистена радиоактивна вода от атомната електроцентрала "Фукушима", съобщи компанията, която управлява централата, предаде Киодо.

Както и при предходния, втори етап от отделянето в океана на пречистената радиоактивна вода, "Токио електрик пауър къмпани холдингс" (Tokyo Electric Power Company Holdings) изпусна още около 7800 тона преработена вода. Това е станало чрез подводен тунел, по който пречистената радиоактивна вода се отвежда в океана, на един километър от брега, предава БТА.

Планира се до март идната година да бъдат изпуснати още количества преработена вода от централата.

Япония твърди, че не е регистрирано радиоактивно замърсяване на водите в района на крайбрежието на океана край АЕЦ "Фукушима". Китай и Русия обаче въведоха ограничения върху вноса на риба и морски дарове от Япония.

Управляващите в Токио планират да изпуснат в Тихия океан общо 1,34 милиона тона преработена вода от атомната централа "Фукушима", която аварира заради тежкото земетресение през март 2011 г. и последвалата вълна цунами, която опустоши североизточното крайбрежие на Япония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    До 2
    ПеПеруга, много слаби опорките днеска бе, нерде Путин,нерде Чернобил. Чернобил е в Украйна бе, ПеПеруга, какъв Путин те гони....
  • -1
    5
    Sтанко
    Не те знам к'ъв фен на путин си... все ми е тая... ама ме кафиш и си изцяло от моята порода! Подкрепям казаното буква по буква!
  • 3
    4
    фена на Путин
    А, забравих. И спри да лапаш от замразената Чилийска скумрия, да не ти поникне втори кур в задника. Заложи на традиционните Дунавски рибки, милион пъти по-чисти са.
  • 0
    3
    фена на Путин
    Разбирам гнева ти, колкото тъп и примитивен да е той. Вината за чернобил , е колкото на Русия еднакво толкова и на сащ. Ако сащ не искаше да разцепи и разграби Русия, нямаше да има студена война, двете държави щяха да си сътрудничат и до Чернобил едва ли щеше да се стигне. Путин твърдо бие по масата и промени Русия изцяло. Изчисти криминала, превъоръжи я доста модерно и без аналог на много оръжия. Сега ще зачисти тотално нацизма. Без Путин сина ти щеше да духа в някоя училищна тоалетна и щеше да ходи на хормонална терапия за поставяне на пауза на пуберитета докато реши дали ще е мъж или нещо друго. А това, че дъщеря ти я ебе някое луничкаво Джони на острова си си виновен изцяло ти. Не се ядосвай, с хегемонията на сащ е свършено колкото и да крякате. И последно, след близко бъдеще, Руският паспорт ще бъде най-желаният документ в целия свят. Хубаво ме запомни, какво съм ти казал.
  • -2
    2
    До простия путинист под мене
    Путин е пускал много повече радиоактивни материали които замърсяват планетата, ама за това блядските медии няма да ги чуеш, мършо русоидна. Русия замърсява планетата най-много от всички останали взети заедно с радиоактивни продукти от доста отдавна. Искаше да прикрие и Чернобилската авария, ама ги разбраха на Запад. Помни ли бе изрод русоиден?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари