Янка Рупкина връчи златен приз на група "Латинка" от Долна Студена

0

Народната певица Янка Рупкина връчи наградите на отличените по време на двадесет и петото издание на Фолклорния събор „Северняшка китка“ в Павликени.

В раздела за автентичен фолклор златен медал и диплом бяха присъдени на певческата група „Латинка“ от Долна Студена. В продължение на два дни в проявата се включиха повече от 120 групи от цялата страна. „Северняшка китка“ от години е включен в националния календар на Министерството на културата и преминава под патронажа на кмета на Павликени Емануил Манолов.

Основната цел на проявата е да се популяризират българските традиции и да се съхранят в бъдеще от поколенията. Народното творчество е неизчерпаемо богатство за самодейците. Особено важно е фолклорът да се съхрани в автентичен вид, независимо от многобройните опити за обработката му. Това е най-важната задача, която са си поставили членовете на групата за автентичен фолклор към НЧ „Пробуда“, сподели секретарят на читалищното настоятелство в Долна Студена Мариана Петкова.

Художественият ръководител на групата не скри, че конкуренцията е била изключително оспорвана. Певиците на „Латинка“ обаче успяха да изявят с пълна сила таланта си. Това е второто високо отличие, което печели групата в продължения на месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари