Взривиха и един руски хеликоптер

0
На кадрите се вижда как хеликоптерът е кацнал и бива взривен от противотанкова ракета
На кадрите се вижда как хеликоптерът е кацнал и бива взривен от противотанкова ракета Видео: Господари на ефира

Единият от двата руски хеликоптера, тръгнали да търсят екипажа на сваления руски самолет в Сирия от страна на турската армия, е бил нападнат и взривен от бунтовниците. Това потвърждават самите те с няколко видеа. 

На едните кадри се виждат двата хеликоптера, които кръжат в търсене на катапултиралите пилоти на самолета. Според информациите едната от машините е била принудена да се приземи заради технически проблем, предизвикан по всяка вероятност от оръжията на бунтовниците. На следващите кадри се вижда как хеликоптерът е кацнал и бива взривен от противотанкова ракета - всичко това е заснето на видео

Междувременно излезе информация, че двамата пилоти на сваления самолет са били убити. На хеликоптера пък е имало екипаж от 10 души, които са се спасили по данни на Сирийската обсерватория за правата на човека. 

Бунтовниците, които се сражават в Сирия, са тюркмени. Те живеят в райони от Сирия, Ирак и Иран от 11-ти век. Вярва се, че броят им е между 1,5 до 3,5 милиона. Вярва се, че в Сирия войниците тюркмени са 10 000 на брой и са там от 2012-та година, когато започва гражданската война. Основните им опоненти са сирийската армия и режима на Асад. Опоненти са им обаче и Ислямска държава. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари