Мъртъв руски пилот заобиколен от бунтовници в Сирия

1
Бунтовническата група е разпространила видеоклип, на който се виждат въоръжени мъже, застанали около русокос мъж с наранено и окървавено лице
Бунтовническата група е разпространила видеоклип, на който се виждат въоръжени мъже, застанали около русокос мъж с наранено и окървавено лице

Член на екипажа на руския изтребител, свален над северен сирийски район, е бил убит във въздуха от стрелба на бунтовници, докато се опитвал да насочи парашута си към територия под контрола на правителството. Това обяви във Фейсбук говорител на сирийска бунтовническа група, цитиран от ДПА и АП.

"Докато те падаха, те постоянно се опитваха да насочат парашутите си, за да достигнат до територия, контролирана от диктатора Башар ал Асад", пише говорителят на Десета крайбрежна бригада Джабир Ахмад. По думите му бойци от картечната рота на бригадата са успели "да го поразят, преди да се измъкне", и трупът му е паднал на "свободна земя".

Бунтовническата група е разпространила видеоклип, на който се виждат въоръжени мъже, застанали около русокос мъж с наранено и окървавено лице, който изглежда мъртъв.

Не е известна съдбата на втория пилот на руския самолет.

По-рано днес Турция обяви, че е свалила самолет, който многократно бил предупреждаван, че нарушава въздушното й пространство. Москва твърди, че сваленият неин самолет "Су-24" не е напускал сирийското въздушно пространство.

Източник: FRONT
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари