Вятърът затихва в сряда

1
През следващите дни предстои затопляне
През следващите дни предстои затопляне

През следващите дни предстои затопляне

Минималните температури ще бъдат в широки граници, от минус 2° на отделни места в Югозападна България до 10°-11° в североизточните райони от страната, максималните температури в повечето райони ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 16°, предава БНТ.

В неделя ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от запад-югозапад.

Вечерта облачността от север ще започне да се увеличава и през нощта на отделни места ще превали слаб дъжд.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вечерта над северното крайбрежие ще има по-значителна облачност. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са 14-18°, температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който през деня малко ще отслабне и ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

В понеделник вятърът от запад-северозапад ще се усили. Облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд, в планините над 1500 м - слаб сняг. Дневните температури ще се понижат с 6-7 градуса.

През следващите дни облачността бързо ще намалее до предимно слънчево и отново ще се затопли. Във вторник вятърът ще отслабне до умерен, а в сряда и временно ще стихне. В четвъртък ще се задържи топло за втората половина от февруари. Ще духа слаб североизточен вятър. Облачността ще е предимно значителна. Не са изключени изолирани слаби валежи от дъжд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари