Второто дело срещу Цветанов се гледа от русенец

0
Второто дело срещу Цветанов се гледа от русенец
Снимка: БГНЕС

Русенец е председател на съдебния състав, който днес ще гледа второто дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Софийският градски съд ще заседава по процеса, в който Цветанов е обвинен за длъжностно присвояване в големи размери – около 50 000 лв. Парите били присвоени в полза на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Председател на съдебния състав е бившият заместник-председател на Окръжния съд в Русе Десислав Любомиров. Като магистрат в Русе той гледа едни от знаковите дела, като делото за сводничество и наркотици „Ревю“, за което получи заплаха за убийство от единия от обвиняемите – Симеон Симеонов – Голямото слънце, „свиленградската афера“ за контрабанда на голямо количество цигари и др.

Прокуратурата повдигна това обвинение на Цветанов на 22 ноември 2013 г. Според него през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. ексминистърът е присвоил парите от бюджета на МВР с цел да набави облага за Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари