Всяка българска жена е под заплаха

1
Случаят "Северин" е навсякъде около нас, но се преструваме, че го няма
Случаят "Северин" е навсякъде около нас, но се преструваме, че го няма

Това е част от нашето ежедневие, но се преструваме, че го няма.

То застрашава всяка млада и красива жена в България, както и всеки от нас. Застрашени сме ние, децата ни, внуците ни, пише възмутена читателка, предаде сайтът "Петел".

"Видяното не ми дава мира. Това е част от нашето ежедневие, но се преструваме, че го няма. То застрашава всяка млада и красива жена в България, както и всеки от нас. Застрашени сме ние, децата ни, внуците ни. От случая "Северин"!

Вървя си вчера в късния следобед в многолюден варненски квартал. Все още хората не бяха започнали да се прибират от работа. На известно разстояние от мен виждам млада красива жена, спортно-елегантно облечена, но скромно. Тя вероятно се прибираше от работното си място, за да нахрани децата си. 

В същото време група младежи - може би петима, минаваха на известно разстояние от нея. Изведнъж започнаха да крещят такива цинични закани, че се изплаших. Заканваха се да извършат с момичето такива непристойни действия, каквито е вършил самият Северин с брутално убитата Виктория. Заплашваха, че ще го направят всички заедно.

Мъжета бяха млади българи, на прага на мъжествеността. Подчертавам - от български произход, не  от етнос, въпреки че в квартала живеят и други националности.

Исках да извикам полиция, но как щяха да ми отговорят? - може би със смях.

Мястото не беше много оживено, ами ако срещнеха тази жена там, където в даден момент наистина няма хора. Щяха ли да изпълнят заканите си? Трябва ли да младите момичета да са грозни и разпуснати, за да не предизвикват долните мъжки страсти. Къде отиде уважението към жената като към съпруга и майка? Тези момчета от кого са раждани? Та те са бъдещи бащи! А всеки от нас има или ще има дъщери, внучки?!

Почувствах омърсение и дълбоко ме досрамя, че съм част от народ, в който жените са третирани като парцали за мъжкия нагон. Но знаете ли кое ме потресе най-много? Че младите мъже крещяха и звучаха истински горди! Те може би тъкмо осъзнаваха своята "мъжественост" и искаха да я докажат на целия свят. Но как? 

Едва ли, ако имаше хора, някой би се намесил. Особено щом някой просто си вика нещо! Но тези закани утре могат да се изпълнят от още Севериновци към още Виктории. Всяка българска жена е под заплаха. 

За пореден път видях отчайващата българска действителност: интелигентните заминаха в чужбина, тук законите защитават престъпниците, в училище занимават децата с всичко друго, но не и с морал и ценности, телевизията издига в култ лошите, а семействата ни се борят с геноцида на оцеляването. Резултатът е този!

От ситуацията аз не виждам изход. Свивам се от страх и нищо, ама вече нищо не виждам около себе си? А вие?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук