Всички ученици в Русе от 5 до 12 клас минават онлайн

6
До 20 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас в училищата на територията на област Русе
До 20 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас в училищата на територията на област Русе

Днес в Русе е отбелязан нов негативен рекорд - 218 заразени

Предвид ситуацията в лечебните заведения и сигналите, че има хора, които не се подлагат на тестове, вероятно заболелите са много повече, минахме прага за червена зона от 3,5 пъти. Това заяви на  брифинг пред медиите след извънредното заседания на Областния оперативен щаб медиите заместник областният управител Свилен Иванов.

"Взехме две решения. При високи или повишаващите се стойности на заразените лица в детските градини, кметовете на общини преценяват за период не по-дълъг от три седмици присъственото посещение в детските градини, до подобряване на епидемичната ситуация.

И второто решение - от 12 до 20 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас в училищата на територията на област Русе", каза още Свилен Иванов.

„Децата от градините и учениците до 4 клас трябва да има задължително някой да ги гледа, а това е трудно. Преценяваме, че от 5 до 12 клас могат сами да се занимават с учебния процес“, обясни решението Свилен Иванов, цитиран от Русе Медиа. По думите му заболеваемостта в училищата е над 10 процента, и то при отсъствието на по-големите ученици. Ако гимназистите се върнат обратно в клас, се очаква рязък скок на заразените.

Ситуацията с липсата на легла в русенските болници продължава да е критична. Днес УМБАЛ „Медика“ е открила още 15 легла и в момента броят общо за областта е 276. В същото време сутринта броят на пациентите с коронавирус е бил 297 души. За 15-те легла чакат 105 човека, каза Свилен Иванов.

След ограничението, според което пациенти от други области няма да бъдат лекувани в Русе, броят им е намалял значително. Тези, които са дошли в последните два дни, са били в много тежко състояние, а местните болници не са били в състояние да ги спасят. За такива случаи ограничението не важи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари