Все повече се бавят процесите за убийства на Острова

1
Пример за това е случаят с убития миналата година български студент Габриел Стоянов
Пример за това е случаят с убития миналата година български студент Габриел Стоянов Снимка: EPA

Пример за това е случаят с убития миналата година български студент Габриел Стоянов

Във Великобритания забавянето на процесите за убийства се е увеличило повече от 10 пъти от 2015 година насам, съобщава вестник "Дейли мейл" като се спира по-подробно на случая с убития миналата година български студент Габриел Стоянов.

Забавянето на процесите изправят семействата на жертвите пред дълго чакане за справедливост, коментира "Дейли мейл" и изнася данни, че има 63 процеса за убийство, насрочени за гледане миналата година, по които няма никакъв напредък.

Кралските съдилища в Англия и Уелс са били изправени пред рекордно изоставане през 2022 година, тъй като има близо 62 000 нерешени дела за тежки престъпления, предава БНР. Забавянето на делата за убийство означава, че семейството на 21-годишният Габриел Стоянов, който бе убит с нож, все още не е успяло да го погребе в родната му България, посочва "Дейли мейл".

Вестникът цитира майката му Мариана Петрова, че "тленните останки на Габриел все още не са положени в покой поради факта, че не може да получи окончателен смъртен акт, докато процесът не приключи".

Изданието допълва, че лейбъристите в опозиция обещават да премахнат ограниченията за асоциираните прокурори да работят по такива дела, за да може да се изчисти голямото изоставане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари