Рекорден брой хора са спрели да работят във Великобритания след пандемията

1
Два милиона и 600 хиляди души не се трудят заради дългосрочно заболяване
Два милиона и 600 хиляди души не се трудят заради дългосрочно заболяване Видео: NOVA

Два милиона и 600 хиляди души в Обединеното кралство в момента не се трудят заради дългосрочно заболяване

Рекорден брой хора са спрели да работят в Обединеното кралство след пандемията. Притеснителната новина идва на фона на започнал в Лондон съдебен процес, който трябва да установи дали страната адекватно се е справила с коронавируса.

Два милиона и 600 хиляди души във Великобритания в момента не се трудят заради дългосрочно заболяване. Това е значително повече, отколкото преди пандемията. Освен с различни усложнения след преболедуван COVID-19, лекарите се сблъскват с все повече млади хора с психични проблеми, болки в гърба и врата, които смятат, че се дължат на преминаване към работа от къщи и по-малко движение. Здравните експерти са обезпокоени от големия брой хора, които са икономически неактивни заради болест и смятат, че тепърва истинските последици от пандемията ще се проявяват.

В Лондон започна мегапроцес, който трябва да установи какви грешки са били допуснати по време на пандемията. Очаква се той да продължи до 2026 година, като бъдат разпитани стотици свидетели – политици, водещи експерти по коронавирус и даже обикновени хора, сблъскали се с болестта.

Толкова много хора починаха и толкова много хора изстрадаха. Важно е да не забравяме какво са преживели. Другият начин, по който опечалените и тези, които страдаха, могат да допринесат към това разследване, е като се съгласят да говорят за това, през което са преминали, в нашите филми за последствията от коронавируса”, обясни съдия Баронеса Халет, предава NOVA.

Тя обеща разследването да бъде задълбочено и справедливо да установи направените грешки.

Първите изслушани свидетели казаха, че Обединеното кралство не е било много добре подготвено за COVID пандемията. Близките им се надяват съдебният процес да посочи кои са виновните длъжностни лица. Подобни дела вече се водят и в други държави като Швеция, Италия и Франция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари