Все повече българи пътуват до екзотични страни

3
Една от новите предпочитани дестинации е Япония
Една от новите предпочитани дестинации е Япония

Една от новите предпочитани дестинации е Япония

Все по-голямо търсене има у нас на екзотични валути заради пътуване до екзотични страни. Тази тенденция регистрират отчетливо обменни бюра и туристически агенции у нас, информира bTV.

Една от най-предпочитаните дестинации за пътувания на българите през изминалия месец се оказва Япония. Причината – традиционно в края на месец март там започва цъфтежът на вишните.

Според данните на една от най-големите вериги обменни бюра у нас през изминалия месец българите са обменили близо 650 000 лв. в японски йени. Това е с около четвърт милион повече в сравнение с март миналата година, когато са били обменени почти 400 000 лева.

Ръст се отчита и при обмяната на китайския юан. Една от изтъкваните причини е, че Китай отвори границите си за туристи. Миналата година през март са обменени едва 29 000 лв., а през март този година – 213 000 лв.

Българите пътуват много, особено последната година. Наблюдава се тенденция за увеличаване на пътуванията. Увеличили са се пътуванията до екзотични страни. След COVID Япония и Южна Корея бележат доста висок ръст, особено на фона на предишните години. По това време на годината, в началото на пролетта започва цъфтежът на японските вишни. Това е и едно от нещата, с които дестинацията е най-известна. В момента стартира и истинският сезон за Китай след COVID“, казва Димитър Балтов, зам.-председател на „Обединение бъдеще за туризма“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Иванов
    Вместо да пишете глупости винаги пишете точно кои българи в кои сфери могат да си позволяват такива екскурзии а и у нас и на какви курорти щото и не малко телевизионери от години също могат да ходят по такива места че и вили да купуват там,например Виктор Николаев има имот в Гърция нека си обявят заплатите и хонорарите не че не ги знаем но да е официално
  • 0
    1
    Дако
    А БЪЛГАРИТЕ БИЛИ БЕДНИ.ЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ НЕ Е НИКАК ЕВТИНА.НЯКОИ ХОРА НЯМАТ ДВА ЛЕВА ЗА ХЛЯБ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари