Все по-малко бебета се раждат в Русенско

1
През изминалата година, най-голямото бебе е било с тегло над 4,7 килограма, а най-малкото е тежало 600 грама
През изминалата година, най-голямото бебе е било с тегло над 4,7 килограма, а най-малкото е тежало 600 грама Видео: Кис 13

През изминалата година, най-голямото бебе е било с тегло над 4,7 килограма, а най-малкото е тежало 600 грама

170 деца по-малко са се родили в област Русе през миналата година, в сравнение с 2021 година.

Това сочат данните от трите лечебни заведения на територията на областта с отделения по акушерство и гинекология. Над 70% от всички раждания в региона са се случили в УМБАЛ "Канев", информира телевизия КИС 13.

През миналата година в Русенско са се родили 1434 деца. 1046 бебета са проплакали в отделението по акушерство и гинекология на Университетска болница "Канев", което е със 73 по-малко в сравнение с 2021. 557 са момчетата, а 489 - момичетата. 19 са ражданията на близнаци и едно на тризнаци.

През изминалата година, най-голямото бебе е било с тегло над 4,7 килограма, а най-малкото е тежало 600 грама.

1906 пациентки са преминали през Сектор "Родилно", като три от тях са чужди граждани. 23 семейни двойки са се възползвали от възможността да съхранят стволови клетки на своите деца.

През Отделението по неонатология, са преминали 1151 новородени. 20 от тях са приети от други лечебни заведения. Отделение "Неонатология" обслужва и градовете Тутракан, Разград, Бяла, Кубрат и Силистра.

През 2022 в университетска болница "Медика" пък са проплакали 248 бебета, което е със 76 по-малко спрямо 2021, а в МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла са се родили 140 деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    6
    0.о
    Колко са родените в Тутракан и Плевен? При тази "слава", която се носи на цялата русенска болница, заедно с АГ комплекса, предпочетох и двете ми деца да се родят в Тутракан
  • 8
    5
    русенец
    Както казва един мой познат :"Деца и борчове най-лесно се правят"! Та в предвид кризисната ситуация започвам "работа" по наболелия проблем с ръждаемостта.
  • 5
    4
    на пишка и насила юнашка
    градъ пълен ,хората празни
  • 10
    3
    биолог
    Русе не е Мумбай /над 20 млн/ или Колката /над 14 млн/ . Китай също е с намаляващо население и прираст. За Япония е същото. Не е важно да не можеш да се разминеш от хора, по важното е хората да са качествени и наистина да са хора, а не калъфи.
  • -5
    2
    разчитам на пишка и сила...
    бебета не се праят с философия,политика,религия,пари,изкуство . с ЕБАНЕ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари