Времето около Димитровден ще е студено

0
Циганското лято тази година ще е 2-3 дни
Циганското лято тази година ще е 2-3 дни Снимка: Канал 3

Това хубаво време, което имахме досега и виждаме и днес, ще продължи още един два дни, но ще продължи с известно заоблачаване и застудяване, заяви  метеорологът от НИМХ Анастасия Стойчева, предаде БНТ.

Около 25-26 октомври ще започнат значителните понижения на температурите. В петък и събота времето ще е хубаво. Очаква се температурите да се понижат чувствително в неделя и понеделник, когато дневните температури няма да надхвърлят 12-17 градуса. По-сериозно застудяване ще има следващата сряда и четвъртък.

Сутрешните температури също ще се понижат значително, като следващата седмица масово ще стигат под нулата.

В планините над 1000 м. ще започне да вали сняг, като се очакват и валежи от дъжд в по-ниските части. Те ще са по-значителни в Югозападна България. Заради усилването на вятъра към средата на следващата седмица ще се усети застудяване.

Като цяло, времето няма да бъде толкова слънчево и топло.

"В края на месеца възможно е в Предбалкана да прехвърчи сняг, но вероятността за натрупване на снежна покривка е малка", заяви Стойчева.

"Очакват ни дни, в които ще застудее, дневните температури няма да надхвърлят 15 градуса. Циганското лято тази година ще е 2-3 дни, малко след Димитровден", категорична е синоптичката.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари