Вот на недоверие срещу правителството

2
Драгомир Стойнев: Правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в България
Драгомир Стойнев: Правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в България Видео: БГНЕС

БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради политиката му в сектор „Сигурност“, обяви на брифинг Драгомир Стойнев.

Решението е било взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на партията, а вотът ще бъде внесен самостоятелно от БСП.

„Правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в България“, аргументира се Стойнев.

Въпреки че ще внесат вота самостоятелно, от БСП се надяват той да бъде успешен, а в най-кратки срокове ще започнат и работа по мотивите, пише БГНЕС.

Според Антон Кутев премиерът Бойко Борисов трябва да понесе отговорност и за политиката на правителството за хората с уврежданията, а за пример посочи ситуацията с оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо беше приета, а после той бе оставен на поста си.

„Имаше времена, когато решенията на Борисов имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден. Напоследък започват да се променят всеки час. Това не е комично, а е форма на тотално безсилие и бягане от отговорност“, заяви Кутев.

Припомняме, че това ще бъде вторият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“. Първият бе иницииран отново от БСП в началото на годината и бе свързан с темата „Корупция“, но не успя да събере необходимия брой гласове в пленарна зала.

От БСП започват работата по мотивите на готвения вот на недоверие още днес, но не се ангажираха с краен срок за тяхното завършване и депозиране в деловодството на парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари