Володимир Зеленски: Ще разглобим цялата руска система за геноцид!

2
Украинският президент призовава за международен трибунал за всички, които са свързани с нахлуването в страната
Украинският президент призовава за международен трибунал за всички, които са свързани с нахлуването в страната Снимка: Facebook

Украинският президент призовава за международен трибунал за всички, които са свързани с нахлуването в страната

Украинският президент Володимир Зеленски призова за международен трибунал за всички, които са свързани с нахлуването на руските сили в Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ще разглобим цялата руска система за геноцид, като започнем от най-незначителните в нея и стигнем до архитектите. Всички те ще си получат присъдите", каза Зеленски в традиционното си вечерно обръщение, след като се срещна вчера в Киев с главния прокурор на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан.

Макар да призна, че това няма да е лесна задача, украинският президент изтъкна, че "да отговорим на руските престъпления и агресия точно с върховенството на закона и точно със силата на един международен трибунал - това ще е една от гаранциите за дългосрочна сигурност в бъдеще както на украинците, така и на други нации".

Руското нахлуване в Украйна неизбежно ще има правни последици за всички, които го планираха, одобриха и извършиха, каза Зеленски, като подчерта, че отговорност ще понесат не само тези, които изпълняват плановете, но и "висшето политическо и военно ръководство на терористичната държава".

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан вече разследва случващото се в Украйна, но МНС не може да предприеме действия срещу руските ръководители, тъй като нито Русия, нито Украйна не са страни по Римския статут, който е правната основа за съществуването на МНС и за неговата юрисдикция.

Това е и една от причините, поради които Зеленски призова през септември, в обръщение към Общото събрание на ООН, за създаването на специален трибунал за Украйна, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    25
    Анонимен
    Наркомана, трябва да бъде изправен на съд за геноцида над собствения си народ в Донец и Луганск .
  • 3
    24
    Sтанко
    Голяма тема се отворила. Половината е с ясно изразена пропаганда. Лошо няма. До тук всичко е заливано с урко-пропаганда - поне малко баланс да има макар, че в в тоя сайт сякъш поддръжниците на русия и тия които ненавиждат "новото робство" пристигащо от щатите и гейобществата на европа е по-изразена.
  • -2
    23
    вГъзражданин
    Факт 1: Каза ли Костя, че ще дари партийната субсидия преди да се вреди за сефте в парламента? Каза. Дари ли я? Не, даже си построи палат с нея. Факт 2: Каза ли Костя "Позицията ни е ясна и категорична: не на тази ваксинация, не на тази ваксина"? Каза. Проверка на bTV показа, че 1/3 от парламентарната група на вгъзраждани имат не просто зелен паспорт, а са ваксинирани с по техните думи "експериментална субстанция". И един цитат по тоя случай "докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам" каза ваксинирания с "Янсен" - Николай Дренчев, секретар на ЦК на БКП, пардон на Възраждане. Факт 3: Гласува ли под строй цялата парламентарна група на вГъзраждани в подкрепа на предложенията на ГЕРБ, ДПС и БСП? Гласуват! Почти на 100% идентични гласове със споменатите партии. Факт 4: Внесе ли Костя закон за НПО-та които се финансират от чужбина? Каза ли "Вън НПО-тата от българското училище, вън грантаджиите, вън чуждите колониални търговски вериги"? Каза. Неудобна подробност е, че жена му Велина Костадинова е член на управителния съвет на сдружение "Образователна общност - Варна" и се финансира от "Отворено общество" на Сорос и от Лидл (който костя щеше да гони от държавата хахахаха) Факт 5: Каза ли Костя, че е против еврото? Каза. Спестява ли в евро? Спестява и той и цялата му клика. Даже е направил кампания в Patreon срещу еврото и познайте каква валута е избрал за дарения? Ами евро :D Защо публикувам тези факти, би се запитал всеки нормален човек. Понеже чуждата агентура е много активна в този сайт, не е лошо да се противодейства с факти. Вижда се, че като се стигне до дискусия някои едва свързват изречение на български - ясен показател, че написаното е от чужди агенти целящи манипулация, че видите ли мнозинството българи е с рашистан. Е няма да ви се получи.
  • 5
    22
    Това ме изкефи!
    https://www.facebook.com/reel/546630310771710/
  • 3
    21
    До 18
    Браво,браво и всичко това го знаеш Ти ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари