Volkswagen удвоява продажбата на електрически коли в Европа

0
В периода до 2030 г. марката ще увеличи пазарния си дял в продажбите на изцяло електрически автомобили в Европа до над 70%
В периода до 2030 г. марката ще увеличи пазарния си дял в продажбите на изцяло електрически автомобили в Европа до над 70% Видео: NOVA

Volkswagen планира поредното ускорение на своята електрическа кампания в глобален мащаб.

В периода до 2030 г. марката ще увеличи пазарния си дял в продажбите на изцяло електрически автомобили в Европа до над 70%, предава NOVA. Това е двукратно увеличение в сравнение с предишната планирана цел в размер на 35%.

На пазарите в САЩ и Китай марката се насочва към постигане на пазарен дял от над 50% в същия период. За да постигне изпълнение на планираните цели, Volkswagen възнамерява да представя ежегодно поне по един нов електромобил, задвижван изцяло с акумулаторни батерии.

Разполагащият със система за двойно предаване модел ще дебютира на пазара през първото полугодие на 2021 г. Седемместният електрически SUV модел за китайския пазар ще бъде пуснат през есента.

Успоредно с това ще върви развитие и усъвършенстване на двигателите с вътрешно горене. Всички основни модели, включително Golf, Tiguan, Passat и Tayron, ще получат наследници. Клиентите на марката ще могат за първи път да изпитат на живо в автомобил всички бъдещи планове на Volkswagen през 2026 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Къде работите?
- Никъде...
- А какво правите?
- Нищо...
- Чудна професия имате.
- Така е, ама конкуренцията е жестока.

Харесай Дунавмост във Фейсбук