Войната в Украйна: Скочиха цените на природния газ и петрола

1
Природният газ с 34%, петролът мина 100 долара
Природният газ с 34%, петролът мина 100 долара Снимка: iStock

Рублата удари историческо дъно спрямо доларът, биткойнът надолу с 8%

Финансовите пазари днес са разтресени от новината за военната инвазия на Русия в Украйна. Следствие на това петролът сорт Брент за първи път от 2014 г. премина психологическата бариера от 100 долара за барел достигайки 103,32 долара за барел. Американският лек суров петрол скочи с повече от 5 долара и удари 97 долара за барел, информира bTV.

От своя страна цената на природния газ на европейските пазари се повиши рязко. След като вчера синьото гориво затвори при котировки от 88,89 евро за мегаватчас днес суровината отчете ръст от близо 34% до 119 евро за мегават час.

Руската рубла понижи стойността си спрямо долара с 10% като 89.59 рубли купуваха един американски долар. Борсата в Москва обяви, че е прекратила търговията на всички свои платформи до второ нареждане.

Борсите в Азия се понижиха също. Тази в Хонконг с 3.2%. Корейският индекс Kospi падна с 2,7%, а японският Nikkei 225 с 2,4%.

Цената на биткойна се понижи с 8% и падна под 35 000 долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    НЦВ
    Имаше един СКЕПТИК,който беше много отворен на военна тема,къде ли е сега ! Сигурно копае землянки в двора !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари