Слабо покачване на цените на петрола в началото на седмицата

0
Петролните фючърси може да получат известен тласък заради санкциите на ЕС срещу руския петрол
Петролните фючърси може да получат известен тласък заради санкциите на ЕС срещу руския петрол Снимка: iStock

Петролните фючърси може да получат известен тласък заради санкциите на ЕС срещу руския петрол

Цените на петрола леко се повишиха в ранната търговия днес, след като миналата седмица се сринаха до осеммесечни минимуми заради силния долар и страховете, че вдигането на водещите лихви в цял свят ще провокира рецесия и ще засегне търсенето на горива, информира Си Ен Би Си, предава БТА.

Доларовият индекс днес се повиши до нов 20-годишен максимум, ограничавайки растежа на петролните котировки.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, прибави 17 цента или 0,2 на сто до 86,32 долара за барел. Американският лек суров петрол повиши цената си с 21 цента или 0,3 на сто до 78,95 долара за барел. И двата петролни сорта в петък загубиха около 5 на сто от стойността си.

Според анализатори петролните фючърси може да получат известен тласък заради подсилването на руската армия за войната в Украйна с обявената мобилизация и приближаването на декември, когато трябва да влязат в сила санкциите на ЕС срещу руския петрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари