Военният министър забрани да се пие в работно време

1
Димитър Стоянов забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения в сградите на МО
Димитър Стоянов забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения в сградите на МО Снимка: Булфото

Димитър Стоянов забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения в сградите на МО

Служебният военен министър Димитър Стоянов забрани с изрична своя заповед на военните да употребяват алкохол и наркотици в служебно време, включително по време на занятия, тренировки, учения, мисии и операции.

Освен това забранява "управлението на пътни превозни средства от военнослужещите в служебно и извън служебно време след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 0.5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, съгласно разпоредбата на чл. 5, ал. 3, т. 1 от Закона за движение по пътищата", предаде Mediapool.bg.

Подобно поведение всъщност е противозаконно, но сега министърът излиза със заповед "с оглед необходимостта от прекратяване на случаите на нарушаване на войсковия ред и дисциплина в резултат от употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества".

Към момента няма публична информация за ръст на дисциплинарните нарушения по поделенията.

Служебният министър забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на територията на военните формирования и в останалите сгради на МО.

При явяване на военнослужещ в "състояние, което не му позволява да изпълнява служебните си задължения, причинено от употребата на алкохол и/или злоупотреба с наркотични вещества", той ще бъде уволнен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    зелен чорап
    1 радост имахме и нея ни секнаха
  • 2
    1
    colibri
    Такава забрана имаше и по времето на Н.Цонев. Там също се предупреждаваше, че военнослужещи ще бъдат уволнявани, ако се появят на работа в неадекватно състояние, или се установи, че управляват МПС под влияние на алкохол и наркотици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари